Site Assist Professional

Projekti NVO "Eko-Gea":

- "Bogatstvo biodiverziteta u našim prirodnim dobrima" - serijal video priloga

-"Problem otpadnih voda u Srbiji"- ekološko edukativni film

- "Proizvodnja organske hrane - velika šansa za budućnost"

 

Stanje reka u Srbiji

Teški metali, nafta, otpaci iz klanica, pepeo iz termoelektrana - glavni su izvori zagađenja reka u Srbiji. Dodajmo na to i neuređene deponije i  ilegalno pražnjenje septičkih jama. Naši najveći gradovi  ispuštaju neprečišćene otpadne vode direktno u reke jer ne poseduju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

nastavak teksta...

Ozon oko nas

Iako je preplanuli ten za mnoge ljude sinonim dobrog zdravlja i vitalnosti, danas se zna da polučasovna izloženost jakom suncu može dovesti do ozbiljnog oštećenja kože. Razlog leži u činjenici da je ozonski omotač koji nas štiti od štetnog UV zračenja ozbiljno ostećen i istanjen. Posledice po ljudsko zdravlje i životnu sredinu su dramatične.

nastavak teksta...

Problem otpadnih voda u Srbiji“- serijal video priloga i ekološki film

mapa

„Problem otpadnih voda u Srbiji“ je ekološko-edukativni film koji je započet u septembru 2010. i trajao do januara 2011. Namenjen je svim građanima Srbije koji treba da budu svesni koliko svojom nebrigom utiču na stanje reka u Srbiji. Namenjen je vlasnicima fabrika koji još nisu rešili problem prečistača i direktno izlivaju otpadne vode direktno u reke.

Namenjen je i lokalnim samoupravama čiji predstavnici treba da postanu svesni da se u njihovim rukama nalazi odgovornost za rešavanje problema u njihovim opštinama. Ono što je veoma važno, ovim projektom želeli smo da ih upoznamo sa mogućnostima pronalaženja sredstava za rešavanja problema otpadnih voda.

Fond za zaštitu životne sredine planira da pomogne svakoj opštini i sufinansiraće projekte izgradnje prečistača otpadnih voda, a opštine mogu konkurisati i kod predpristupnih fondova Evropske unije iz kojih se i finansiraju takvi programi.

 

REALIZOVANI VIDEO PRILOZI:

1. PROBLEM OTPADNIH VODA-KOMUNALNE, RUDARSTVO, SAOBRAĆAJ

2. INDUSTRIJSKE OTPADNE VODE

3. OTPADNE VODE IZ POLJOPRIVREDE

4. DEPONIJSKE OTPADNE VODE

 

 

„Eko-Gea“ realizovala ovaj projekat uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje.

ministartvo