Site Assist Professional

"Eko-Gea"- stalna edukacija u cilju podizanja svesti građana u zaštiti životne sredine

Stanje reka u Srbiji

Teški metali, nafta, otpaci iz klanica, pepeo iz termoelektrana - glavni su izvori zagađenja reka u Srbiji. Dodajmo na to i neuređene deponije i  ilegalno pražnjenje septičkih jama. Naši najveći gradovi  ispuštaju neprečišćene otpadne vode direktno u reke jer ne poseduju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

nastavak teksta...

Ozon oko nas

Iako je preplanuli ten za mnoge ljude sinonim dobrog zdravlja i vitalnosti, danas se zna da polučasovna izloženost jakom suncu može dovesti do ozbiljnog oštećenja kože. Razlog leži u činjenici da je ozonski omotač koji nas štiti od štetnog UV zračenja ozbiljno ostećen i istanjen. Posledice po ljudsko zdravlje i životnu sredinu su dramatične.

nastavak teksta...

Edukacija

aarhusOsim što imamo želju da edukujemo naše stanovništvo kada je u pitanju zaštita životne sredine, takođe radimo i na popularizaciji obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, koji predstavljaju našu budućnost.  Svet mora da smanji količinu energije dobijenu iz fosilnih goriva zbog sve izraženijeg problema globalnog zagrevanja prouzrokovanog štetnim emisijama ugljen dioksida u atmosferu.

Potrebno je sve više energije budući da njena potrošnja stalno raste. Ta energija treba da potiče iz obnovljivih, ekološki prihvatljivih izvora koji ne stvaraju ekološke probleme, kao što su globalno zagrevanje i zagađenje vazduha. Prethodnih  godina učinjeno je mnogo na pronalaženju alternativnih, zdravih energija koje bi potpuno zamenile fosilna goriva jer su ona nesumnjivo veoma štetna za okolinu.

Video produkcija

aarhus2Sarađujemo sa audio-video produkcijom „CONTRAST MEDIA“, radeći video priloge za televizijsku emisiju EKOBALANS.

Realizovani video prilozi:
-Biomasa u Srbiji
-Elektronski otpad
-Nova zelena radna mesta
-Vetroelektrane u Banatu
-Dani Ramsarskih područja
-Ekološki automobili
-Adaptacija na klimatske promene
-Kako recikliramo
-Održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje
-Pošumljenost Srbije
-Geotermalna energija
-Zakonodavstvo o energetskoj efikasnosti
-Karbonski otisak
-Zeleni karavan
-Srbija i Natura 2000.
-Primena ekološke takse
-Stanje reka u Srbiji
-i mnogi drugi...

Priloge možete videti na sajtu emisije EKOBALANS ( www.ekobalans.net ).